torstai 29. lokakuuta 2015

Menolipulla Balille

Jou jou! Ainii oli tällanen blogi. Juoksin siis maratonin ja mitäs sitten tapahtui. Noh, oli kesä, oli töitä, oli kavereita, oli menoja, oli muutto, oli lähtöpäivä, meni kuukausi reissussa. Kuka muu tietää sen tunteen kun lippuja ostaessa matkaan tuntuu olevan ikuisuus tai kaksi mutta sitten kun se lähtöpäivä oikeasti koittaa iskee vähän paniikki et nytkö jo!? Käytönnön järjestelyitä (niistä ehkä kirjoitan myöhemmin) tuli hoideltua aika paniikilla ja sitten istuinkin jo pitkällä lennolla toiselle puolelle maailmaa ajatellen apuaapuaapuaapuaaaaaaa!!

Nyt olen siis jo kuukauden Aasiassa hengailun jälkeen asettunut Perthiin Länsi-Australiaan. Palataan kuitenkin vielä muutama viikko taaksepäin.

Lento Balille meni mulla Milanon ja Hong Kongin kautta ja matkan raskain osuus olikin parin tunnin eka lento kun kone oli täynnä ilmeisesti jotain seuraviinimatkalaisia Italiaan ja tietty suomalaiseen tapaan seitinohuet viiniseipäät on vedettävä jo menomatkalla eli klo 8 aamulla... Muuten lennot meni tuttuun tapaan Cathay Pasificin hemmoteltavana ihan tosi nopeasti ja mukavasti.

Balille olin buukannut Seminyakiin hostellin ja jos joku joskus on menossa sinne suunnalle etsien lompakolle sopivaa majoitusta niin buukatkaa ihmeessä tämä: M Hostel Seminyak! Oli ihan paras henkilökunta, kaikki oli tosi siistiä ja ihmisiin tutustui helposti. Nyt ois tietty kiva sanoo että näin ja koin hirveesti mut totuus on että seuraavat pari päivää kului biitsillä maaten ja kaljaa juoden hahah. Seminyakissa olikin tosi kiva ranta ja siellä oli myös ihan älyttömän kauniit auringonlaskut. Ranta on myös erinomainen jos haluaa opetella surffausta, itse olin siihen liian laiskalla tuulella mikä kaduttaa nyt. 

Yhtenä aamuna tosin olin ahkera ja laitoin aikaisin kellon soimaan, että pääsisin juoksemaan auringonnousussa mutta blondina en tietty tajunnut että jos auringonlasku näkyy siltä rannalta niin nousu on sitten toisesta suunnasta. Aikas siistiä oli kuitenkin kirmailla kilometrien mittaista tyhjää rantaa pitkin!

Seminyakissa viihdyin siis neljä päivää, jonka jälkeen lähdin etsimään itseäni Ubudiin, siitä myöhemmin lisää (spoiler alert en löytänyt)

Tässä vielä muutama random huomio muutamien ekojen päivien ajalta:
  •  Ilmastointi!!!!! Tämä nyt ei ennenkin Aasiassa matkanneena yllättänyt mutta MIKSI kun ulkona on noin 35 astetta lämmintä pitää ilmastoinnin olla pakkasasteissa ja sit on flunssa 
  •  Näin mäkkärin kotiinkuljetusskootterin oispa tällasiä Suomessa
  •  Kuin siistiä kun taskussa 3 miljoonaa käteistä ei ollu muute fygest kii
  •  Kuin siitä huolimatta käsitys siitä mikä on kallista tai ei hämärtyy nopeesti esim. vertailee tuotteita ja se toinen vaikuttaa IHA KAUHEEN kalliilta ja oikeesti ero on jotain 20 senttiä
  • Jos saisin euron joka kerta kun toistan litanian Annika-Suomesta-tulin toissapäivänä-aion olla kuukauden Aasiassa vuoden Australiassa-entäs itse mulla ois miljoonia muutenkin kun Indonesian rupioissa
  •  En ole koskaan -juomapeli on aina yhtä kiusallista käytännössä tuntemattomien ihmisten kanssa
  •  Kun normaaliarjessa uusien ystävyyssuhteiden luominen vie aikaa, matkaillessa huomaat voivasi puhua ihan kaikesta ihmisten kanssa kenet tapasit 10 min sitten ja sitten hyvästelet heidät taas yhtä nopeasti

Siinä alkufiiliksiä. Nyt kun oon asettunut niin salee ehin päivittää tännekin kuulumisia! Ensi kertaan siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti