tiistai 15. joulukuuta 2015

On niin helppoo olla onnellinen

Käsi pystyyn, jos sinua otti päähän tänään joku asia. Me suomalaiset olemme tunnetusti melankoliaan ja pessimismiin taipuva kansa. Liian usein tulee itsekin mietittyä kaikkia asioita, jotka ovat huonosti. En tiedä onko tää aurinko ja rennot aussit pehmentänyt mun pään, mutta viime aikoina olen saanut itseni kiinni positiivisista ajatuksista. Useinkin. Miten onnekas olenkaan, kun kaikki on järjestynyt täällä niin hyvin. Yksin matkustaessa mahdolliset vastoinkäymiset korostuvat, mutta onneksi ei ole pahemmin sellaisia tarvinnut kärsiä. KOPKOP. Laitetaan siis hyvä kiertämään ja tässä vähän listaa asioista, jotka on nyt hyvin.

Kaksi mukavaa työpaikkaa
Tosiaan kuten aiemmin mainitsinkin, reppureissaajia on täällä mahdollista työnantajien puolesta kohdella kuin roskaa, sillä työnhakijoita on niin paljon. Samasta syystä ei ole mitenkään itsestäänselvää ylipäätään saada mitään duunia. Kuten aikaisemmin kerroin työstäni hostellilla pidän aivan sairaasti, mutta olen alkanut myös viihtymään kahviladuunissani. Ilon aihe on myös, ettei tasapainottelu kahden paikan välillä ole tähän mennessä ollut mitenkään raskasta, koska tunnit asettuvat niin kivasti ja niitä on täsmälleen sopiva määrä. Päinvastoin tuntuu että energiaa on vapaa-aikanakin hirveästi! Lisäksi tulen työkavereiden ja pomojeni kanssa erinomaisesti toimeen. Työ yleensäkin vie niin paljon tunteja arjesta, niin tuntuu lottovoitolta ettei elämä ole minuuttien laskemista vapaapäivään.

Yksi mukava koti
Olen tässä vuosien varrella majoittunut jos jonkinmoisen katon alla ja myös jakanut elintilani aika monenlaisten tyyppien kanssa. Esimerkiksi vaihdossa Wienissä tähdet eivät olleet niin hyvässä asennossa, vaan päädyin jakamaan huoneen (kyllä, huoneen ei asuntoa) vähän pimeän ranskalaisen tytön kanssa. Tyyppi oli myös vaihdossa, mutta puhui kirjaimellisesti aamusta iltaan ja illasta aamuun poikkiksensa kanssa skypessä. Ja poikkis oli myös Shanghaissa vaihdossa, wtf, tosi kiva kokemus varmaan kummallekin. Mutta niin, vaihdon lopussa olin asumusjärjestelyn suhteen ihan hermoraunio.  Kyllä ihminen kuitenkin tarvitsee omaa tilaa edes joskus vaikka olisi kuinka kerran-elämässä tilanne ja aina kun olin kotona tunsin oloni kolmanneksi pyöräksi jonkin pariskunnan kotona, kiusallista. Niinpä ajatus hostellielämästä pelotti. Täällä kuitenkin olen viihtynyt ihan sairaan hyvin ja tuntuu aidosti kodilta. Asiaan vaikuttaa varmasti se, että tilaa hengailla on enemmän kuin se pieni kämppä, Samoin kun suurin osa ihmisistä tulee ja menee, on ihmisjoukon keskellä helpompi olla "omassa" rauhassa, kun ahdistavassa tilanteessa, kun jakaa muutaman neliön jonkun toisen kanssa.

Monta mukavaa ihmistä ympärillä
Kun Suomessa kerroin lähteväni matkustamaan yksin, monet ihmettelivät, enkö tule yksinäiseksi. Voin kertoa, että yksinäisempi olin silloin kun asuin yksin Suomessa, vaikka läheiset ihmiset olivatkin siellä. Kaikki matkailijat taitavat olla enemmän tai vähemmän samanhenkistä porukkaa, joten uusiin ihmisiin tutustuu helposti ja taisin jossain aikaisemmassa postauksessa kirjoittaakin että ystävyyssuhteet kehittyvät reissussa nopeammin. Hostellissa on kiva olla, kun ei erikseen tarvi sopia tapaamista kenenkään kanssa, vaan seuraa on aina tarjolla. Kiitos silti myös teknologista, joka sallii avautumispuhelut toiselle puolelle maailmaa silloin kun ei halua uusille tuttavuuksille ihan kaikkea vuodattaa.

Tuossa nyt taisi olla isoimmat, mutta sitten on myös pienempiä arjen iloja

Täydellisesti kypsynyt avokado ja täydellisesti keittynyt kananmuna
{
Kun liikennevalot vaihtuu vihreäksi juuri oikealla hetkellä kun on vähän kiire
{
Puhtaat lakanat
{
Lukitsit itsesi ulos mutta huoneessa oli joku päästämässä sisälle
{
Treeni lähes tyhjällä salilla
{
Hyvä osuma Bubble shooterissa (hei jotenkin se aika pitää töissä kuluttaa)
{
Kun muistaa hyvän biisin piiitkän ajan takaa ja kuuntelee sen
{
Kun bussi tulee pysäkille juuri sillä hetkellä kuin sinäkin
{
Hyväntuoksuinen shampoo free stuff -hyllyssä
{
Kun käy kirjastossa ja löytää vapaana juuri ne kaksi kirjaa mitä oot hirveesti halunnut lukea
{
Kun on aikaa lukea niitä kirjoja
{
Kun huomaat miten luontevasti "lovely" lipsahtaa suustasi


Alussa pyysin nostamaan käden pystyyn, jos joku asia otti päähän. Varmaan aika moni ajatteli vähintään yhtä asiaa silloin. Nyt haastankin laskemaan käden alas ja miettimään vähintään kolme asiaa, jotka tekivät tästä hyvän päivän!

Halutessaan saa jättää kommentin kivoista asioista (ps. kommentit blogiin on myös edelliseen positiivisuuslistaan lisättävä asia)

2 kommenttia:

  1. Tulin vielä sanomaan että toivon kirjoittavani kohta samanlaisen postauksen :D Ehkä ei ihan ekalla viikolla vielä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. taytyy myontaa etta tama tuo oli kylla mukavat 45 sekkaa, salee osuu myos sun kohdalle :D

      Poista