sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Thaimaa matkapäiväkirja osa 2: luontoihmeitä ja life is a beach Koh Phanganilla


Ensimmäinen kohde Bangkokin jälkeen oli Full Mooneista tuttu Koh Phangan. Me kuitenkin mentiin krebaamisen sijaan taktisesti saarelle päivä sen jälkeen, kun tämä eeppinen humu oli ohi. Jälkeenpäin ajateltuna ei kyllä yhtään harmita, että missattiin tämä tapahtuma kaikkine lieveilmiöineen, Phanganilla aika oli todella pysähtynyt ja lomamoden nupit sai vääntää kaakkoon!

Day 4
Takana piiiitkä matka bussilla ja lautalla. Bussimatka pelotti etukäteen luettuani kauhutarinoita miten meidän kaikki matkatavarat varastetaan ja meidät jätetään johonkin keskelle viidakkoa. Kaikissa mahdollisissa matkaoppaissa siis neuvotaan, että viimeinen asia minkä voi tehdä on ostaa matka Khao San Roadilta, mutta ison Changin jälkeen se tuntui ihan ok idealta. Huoli osottautui kuitenkin turhaksi, sillä matka oli erittäin mukava, kun oli osannut varautua muutamalla vaatekerroksella. (edit: Thaimaassa on trooppisista lämpötiloista huolimatta hyvä pitää mukana villasukkia ja vaikkapa paksua huivia, sillä joka paikasta mistä löytyy ilmastointi, se on säädetty aina Suomen kesä -asentoon)

Majoitus meillä oli Thongsalan sataman ja Haad Rinin bilerannan välissä ja ensivaikutelma ei kyllä ollut mikään paras kun maisemat eivät olleet ihan sitä postikorttiosastoa. Mieli kuitenkin muuttui kun pari metriä rämpimällä pääsi rannalle, joka ei ehkä ollut maailman kaunein mutta niin TYHJÄ. Muistot Phuketin ehkä komeammista mutta hrrrrr niin ahtaista rannoista olivat kaukaisia. Saatiin myös kokea ensimmäinen trooppinen sade. Vähän kyllä nauratti kun koko pimeän syksyn ajan oli odotettu paahtavaa aurinkoa ja siinä sitä sitten kyhjöteltiin palmun alla suihkua ottamassa. Onneksi opittiin, että paikalliset sadekuurot kestää sen 2 min. Bonuksena tällä privarannalla tuli laskuvesi, jonka ansiosta pystyi kävellä "veden päällä" pitkälle ja upea auringonlasku. 

Aurinko on kiva, mutta niin on myös se hetki kun sen menee nukkumaan
Kyyläluonteelleni myös ilta rannalla oli mitä parhain: oli lapsia jotka leikkivät laskuvedessä suppauslaudalla, koirakaverukset ketkä juoksentelivat myös pitkälle ulapalle, sekä kiusalliset bikinibeiben rantakuvaukset. Ongelma meinasi tulla kun yritti kaikkea mielenkiintoista seurailla! Todella paljon ihmetytti tyypit jotka makasivat meidän pikku bungalow-kylän "olohuoneessa" tuijottamassa leffoja yötä päivää. Ok edellisenä iltana oli ollut Full Moon Partyt joka vähän selitti tätä, mutta tämä oli kyllä joka puolella reppukansan keskuudessa yllättävän yleistä.
#nofilter

Mielenkiintoista pohdintaa herätti mystinen ääni, joka kaikui jostain bungalowimme katosta: pup-PEEEE pup-PEEEE, kuulosti lähinnä siis koiran vinkulelulta. Tultiin siihen tulokseen että kyseessä oli lintu. (edit: tämä ääni toistui vielä monta kertaa, aina yöaikaan. Sitten kuulin sen eräänä aamuna ulkoa ja lähdin tutkimaan. Järkytys oli aika suuri kun "vinkuleluksi" paljastui ruma läski liskonkuvotus, joka ilmeisesti asui bungalowimme kattorakenteissa. Palasin takaisin sisälle ja matkaseurani kysyi näkyikö mitään: "eeeeiiiiii". Edessä oli tässä kohtaa vielä yksi yö nukuttavana joten en halunnut järkyttää hänen mieltä, nauroin vain sisäisesti kun hän edelleen oli vahvasti sitä mieltä että kyseessä on eksoottinen lintu)
Meidän PUPPE. HYI se oli kuvottava ja iso.
STOP! Hammock time

Matkapäiväkirja osa 1

...to be continued...

2 kommenttia:

 1. Haha :D Noiden liskojen kanssa on tullut nukuttua yö jos toinenkin monessa Aasian maassa. Kaikkeen tottuu :D Eikä niistä ole ollenkaan haittaa. Fidzillä tykästyttiin meidän bungalowissa asuneeseen liskoon ja oltiin tosi pahoillamme, kun se aamulla löytyi puoliksi juodusta siideripullosta kuolleena :( Ahne reppana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah joo kyllähän noita riittää ja yleensä kyllä ne on kivoja kavereita koska syö sitten ällöt hämikset ym! Puppe oli vaa syöny niitä vähä liikaa :D

   Kiitos kommentista ja hyvää kesää :)

   Poista